Jamie Cullum se vrací do Prahy!

Jamie Cullum je celosvětově uznávaný zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista, který je považován za jednoho z nejvšestrannějších a nejinovativnějších hudebníků své generace. Je známý jak unikátním spojováním jazzu, popu a rocku, tak i svým charakteristickým hlasem a nezkrotnou dynamikou, kterou přináší na všechna svá živá vystoupení.

Pokud jste zažili jeho neuvěřitelné koncerty na Colours of Ostrava v letech 2009 a 2013, nebo v pražském O2 universum v roce 2022, tak nám jistě dáte za pravdu, že na tohoto drobného britského klavíristu jen tak nezapomenete. Nyní se tento výjimečný hudebník a showman vrací do pražského O2 universum, kde vystoupí 27. května 2025 a uvede také nové skladby ze svého připravovaného desátého studiového alba.

Jamie Cullum během své více než dvacetipětileté hudební kariéry změnil mnoha lidem názor na jazz, který s vytříbenou lehkostí spojuje s popem a rockem. Jeho průlomovým albem bylo Twentysomething“, které se stalo jedním z nejprodávanějších alb všech dob ve Velké Británii. Od vydání svého prvního alba Heard It All Before“v roce 1999 Cullum koncertuje po celém světě. Jeho legendární vystoupení zažili návštěvníci ve více než čtyřiceti zemích a na pódiích festivalů od Glastonbury přes Coachellu až po Fuji Rock v Japonsku.

Cullum vydal již devět studiových alb a nové, desáté album je právě na cestě. Jeho kariéra zahrnuje mnoho ocenění, včetně nominací na Grammy, Zlatý glóbus a Brit Awards. Není žádným tajemstvím, že prodal více nahrávek než kterýkoliv jiný britský jazzman v historii. Mezi jeho nejprestižnější ocenění patří cena Ivor Novello Award za nejlepší píseň, což je jedno z největších ocenění v oboru, o kterém rozhodují samotní skladatelé.

Cullumova hudba se objevila také ve filmech jako Gran Torino, Bridget Jones: S rozumem v koncíhneboKrálové zlodějů.

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost zažít naživo jednoho z nejlepších světových koncertních hudebníků!

Vstupenky v síti Ticketportal ZDE!

Top